На жаль, людина з якою я найбільше хотіла б познайомитись, дитячий письменник, автор пригод Аліси Кір Буличов помер десять років тому. Але, якби я змогла, то з радістю познайомилась би з ним. Тому на згадку про нього я хочу написати про своє вигадане знайомство з ним. Думаю, він би не образився, оскільки за своє життя навигадував дуже багато всього. - Доброго дня, Ігоре Всеволодовичу. Я дуже рада з вами нарешті познайомитися! - Привіт, Аліно. Я теж дуже радий. Ти хотіла про щось у мене запитати? - Так, але не знаю навіть із чого почати. По-перше, дозвольте Вам подякувати за Алісу. Я дуже люблю розповіді про неї, а «Гостя з майбутнього» мій улюблений фільм. - Це чудово, що ти любиш цю «дівчинку з землі». А я думав, що її тепер не читають, що всі давно вже перейшли на «Гаррі Потера». - «Гаррі Потер» теж цікавий, але Аліса мені ближча, вона якраз мого віку і теж дівчинка. - То може ти читала інші мої цикли, про місто Великий Гусляр, чи про річку Хронос? - Ой, ні, я лише про Алісу читала. Зате все-все! У мене є книжка «Все про дівчинку з Землі» майже на 900 сторінок - Але ти спробуй прочитати й інші, можливо вони сподобаються тобі не менше. - Дякую, я обов’язково почитаю. Ігоре Всеволодовичу, скажіть будь-ласка, а як це бути фантастом? Це взагалі складно? - Ні, навпаки, це дуже цікаво. Якщо ти фантаст, то доводиться бути трохи прогнозистом, і навіть передбачати майбутнє. - Тобто треба мати гарну уяву? - Будь-який письменник повинен мати гарну уяву, а фантаст має, крім іншого, відчувати у яку сторону зараз повернута наукова думка і немовби передувати ученим. - Дякую Вам, Ігоре Всеволодовичу, мені було дуже цікаво з Вами! - Бувай, Аліно! (Його насправді звати Можейко Ігор Всеволодович)